Ελληνικά (Ελλάδα) English (UK)

Καλωσήρθατε Στα Χανιά

Χανιά Κρήτης - Chania Crete

Η πιο ποιοτική πόλη της Κρήτης!

Καλωσήρθατε


Χανιά

Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα
Η πιο ποιητική πόλη της Κρήτης σου αφήνει μια ευχάριστη γεύση ομορφιάς όταν την περπατάς με τα πόδια. Χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας είδε κι έζησε πολλούς επιδρομείς, αλλά γεύτηκε και πολιτισμούς των οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται σε προσόψεις κτισμάτων, σε κάστρα, τείχη, αρχαιότητες, μοναστήρια κι εκκλησίες Η πόλη έχει δύο εισόδους: το αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι, και το λιμάνι της Σούδας (το μεγαλύτερο της Μεσογείου). Κυρίαρχη θέση στο κέντρο της πόλης κατέχει η Δημοτική αγορά, ένα περίλαμπρο οίκημα σε σταυρωτό σχήμα που ολοκληρώθηκε το 1913 με πρότυπο την ανάλογη της Μασσαλίας . Σε απόσταση πολύ κοντινή από το κέντρο της πόλης σας περιμένει ο Δημοτικός κήπος και δίπλα του το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών. Οι κήποι είναι οι ομορφότεροι της Κρήτης, όπως επίσης ο δημοτικός κήπος διαθέτει μικρό ζωολογικό κήπο με ζώα της κρητικής πανίδας . Η διαμονή στην πόλη μας είναι πάντα ενδιαφέρουσα και μπορείτε να επιλέξετε πολύ φτηνά και πιο ακριβά καταλύματα αναλόγως την οικονομική σας κατάσταση. Εφόσον μας επισκευθείτε δείτε τις καλύτερες προτάσεις ξενοδοχείων στα Χανιά ! Τα ξενοδοχεία στο λιμάνι δεν κλείνουν όλο το χρόνο όπως και της πόλης ενώ αυτά που είναι πιο έξω είναι ανοικτά μέχρι και τον οκτώβριο. Το ενετικό λιμάνι γραφικότατο οποιαδήποτε ώρα και εποχή αποτελεί πόλο έλξη για επισκέπτες και ντόπιους, τόσο για την ομορφιά του όσο και για τις επιλογές διασκέδασης που παρέχει για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του κόσμου. Οι συνοικίες της παλιάς πόλης "εντός των τειχών",διατηρούν την βενετσιάνικη αρχοντιά τους. Στενά σοκάκια πλακόστρωτα περιβάλλονται από καλαίσθητα αναπαλαιωμένα σπίτια διαφόρων εποχών, προσφέρονται για ένα ευχάριστο περίπατο. Πολλά νεοκλασικά κτίσματα σώζονται εξάλλου και σε συνοικίες που "γειτνιάζουν" με την πόλη των Χανίων , όπως η Χαλέπα.

Best places in Chania Crete


Παλιόχωρα

Παλαιόχωρα ή Παλιόχωρα

Ελαφονήσι

Ελαφονήσι ή Ελαφόνησος

Φαλάσσαρνα

Παραλία Φαλάσσαρνων

Σούγια

Παραλία Σούγιας

Λουτρό

Παραλία Λουτρού Σφακίων

Σταυρός

Παραλία Σταυρού Ακρωτήρι

Σειτάν Λιμάνια

Σειτάν Λιμάνι ή Λιμάνια Ακρωτήρι

Μπάλος

Παραλία Μπάλου Ακρωτήρι Γραμβούσας

Καλαθάς

Παραλία Καλαθά Ακρωτήρι

More trips around Chania Crete


Εξερευνήστε το Φαράγγι της Σαμαριάς

το πιο δημοφιλές φαράγι της κρήτης!
...

Running through the Andes

Björn Lodbrok

Kayaking in British Columbia

Amy Mc Courtney

Hiking in New Zealand

Daniel Kane

Camping in Iceland

Sören Gustavson

Now in store

New Maps & Routes

Lorem ipsum dolor sit amet, velit est pretium mattis blandit arcu dui, ac lorem odio purus ullamcorper fringilla interdum, lectus metus quisque amet vitae.

Best Gear for Coastal Areas

Morbi justo. Velit pellentesque blandit. Tincidunt quam et pellentesque ut eleifend. Porta laborum ut dictumst ornare, vel pede blandit id, urna occaecati.

Brand new Travel Locations

Aenean nec, dui in, felis est elit enim, magna nibh. A varius nunc nunc diam, erat tempus vulputate, turpis ante sapien vivamus nulla nibh, ac sit.

Guides for Food & Hotels

Tellus eros orci sed. Et ac convallis adipiscing facilisi euismod faucibus, nulla leo id pretium, nulla blandit dui rutrum ut, amet dui dolor.

Our Partners and Friends


Do you love to travel?

So, you have a passion for photography, experiencing new cultures and would like to share it with the world? Join us and become a writer for Fjord.